În zilele libere, cu timp frumos, ne place să ieșim la drumeții cu prietenii. Iar dacă mergem la Nistru de Jos, bucuria se dublează și triplează datorită peisajelor și traseelor fermecătoare din regiune. Dar orice drumeție începe cu pregătirea rucsacului. În dependență de ce vom lua cu noi, călătoria poate fi memorabilă  sau nu prea reușită. În continuare vă propunem 10 lucruri esențiale pentru a fi luate într-o călătorie în sălbăticie (natură), recomandate de US Forest Service, National Park Service și de American hiking society. Aceste 10 obiecte, prezintă o platforma de pornire, de la care fiecare decide de ce mai are nevoie.
Iată 10 obiecte care nu trebuie să-ți lipsească din ruxac când mergi la drumeții:

  1. Apa ( poate cu o alternativă de a o purifica). Fără apă, mușchii și corpul nostru nu pot funcționa pe deplin, iar consumată insuficient, ne expune pericolelor de sănătate.
  2. Alimentele – ne vor ajuta permanent să rămânem activi pe parcursul timpului petrecut în natură.
  3. Încălțămintea comodă -pentru o plimbare de o zi, se potrivește și o pereche de adidași, însă pentru o expediție cu încărcături grele în ruxac, mai potriviți sunt papucii de hiking.
  4. Harta/compas, obiecte de navigare. O hartă sau un compas, nu doar că ne ajută să decidem cât de departe și în ce direcție vom merge, dar să găsim și locul de camping sau sursa de apă.
  5. Pelerină pentru ploaie și haine călduroase. Din cauza că prognozele meteo nu sunt permanent precise, este bine să avem mai multe straturi pe noi, din care vom da jos în dependență de temperatură și nivel de activitate. E recomandat să avem permanent un articol de acoperit capul
  6. Obiecte de siguranță (lanternă, sursă de foc și șuierac ) Căldura de la foc și o băutură caldă, poate evita hipotermia. Focul poate fi folositor la răspândirea mesajului în caz că ne-am pierdut, dar mai întâi totuși, poate folosim harta și lanterna.
  7. Trusa de prim ajutor – O trusă de acest gen este disponibilă în diferite locuri.
  8. Cuțit multifuncțional – Poate fi utilizat și la alimentație dar și la reparație.
  9. Ochelari/cremă pentru soare – În zilele însorite, aceste obiecte pot fi indispensabile pentru o experiență frumoasă în natură.
  10. Rucsac comod – e atât de necesar pentru a putea purta comod tot de ce avem nevoie într-o drumeție prin natură. Ne face viața mai ușoară și ne ajută să păstrăm tot la locul său.

Dacă ne propunem să campăm pe noapte, urmează să mai adăugăm și un cort cu saci de dormit pentru fiecare, veselă pentru pregătirea, servirea și păstrarea mâncării/ceaiului și nu în ultimul rând, un sac pentru gunoi, ca să nu lăsăm naturii nimic în urma noastră

Drum bun!