În comuna Răscăieți, raionul. Stefan-Voda, s-a format comitetului sub-bazinal „Nistrul Vechi”.
Pe 14 mai, împreună cu colegii de la EcoContact, am desfășurat ședința de constituire a comitetului sub-bazinal ”Nistrul de Jos”
La întâlnirea cu primarii și reprezentanții primăriilor Răscăieți, Talmaza, Grădinița, Cioburciu, Popeasca și Palanca am discutat despre toate problemele și amenințările ecologice și climatice a sub-bazinului Nistrul Vechi Stiubei Liman. Iar pentru a putea împreună contribui la rezolvarea acest probleme cât și pentru a gestiona resursele de apă integrat, am constituit comitetul sub-bazinal „Nistrul de Jos” în cadrul Consiliului de administrare a Zonei umede Ramsar „Nistrul de Jos”, al căror membri se regăsesc și în componența comitetului.
Președintele comitetului a fost ales d-nul Eugen Pruteanu iar vice-președinte: d-nul Nicolae Grosu. Secretariatul comitetului este asigurat de EcoContact în parteneriat cu Biotica.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar Nistrul de Jos”, implementat de SE BIOTICA și AO EcoContact și finanțat de ADA, din fondul programului Austriac de Dezvoltare și Cooperare