În comuna Grădinița, raionul. Stefan-Voda , s-a format grupul de inițiativă pentru crearea comitetului sub-bazinal „Nistrul Vechi”.

Împreună cu primarii și producătorii agricoli din Talmaza, Copanca și Grădinița, cât și cu domnul Nicolae Grosu de la A.O. „Renașterea” și Petru Vinari de la S.E. Biotica, pe 23 aprilie am discutat aprins despre Nistrul Vechi (sau Nistrul Chior) Fiecare participant a venit cu o completare la întreaga imagine a situației din sub-bazinul Nistrului Vechi și toate problemele au fost discutate din multiple perspective.

În urma primului dialog de consultare, toți au fost de acord că eforturile sunt mici, grele și costisitoare dar necesare. Nu ne putem opri la început de drum și împreună ne vom uni puterile pentru a continua reabilitarea albiei vechi al râului Nistru. Pe această notă, am format grupul de inițiativă pentru crearea comitetului sub-bazinal „Nistru Vechi” iar în următoarea ședință cu reprezentanții din celelalte localități din sub-bazin, cât și a instituțiilor de mediu, sperăm să formăm și comitetul sub-bazinal „Nistru Vechi”