Pe 9 aprilie, am avut prilej de bucurie la inaugurarea oficială a primului rezervor nou de apă, din sistemul de aprovizionare cu apă din Talmaza.
Peste 7000 de oameni au obținut apă potabilă de o calitate și presiune corespunzătoare nevoilor actuale, în urma construcției și unirii la sistemul de aprofizionare cu apă, a noului rezervor de apă. Dacă până acum, populația nu avea acces total la apă, acum oamenii se bucură de acest privilegiu din plin, utilizând și cazane, mașini de spălat, fapt impracticabil până recent. Lucrările au fost desfășurate în cadrul proiectului ”Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar „Nistru de Jos” datorită contribuției financiare Austrian Development Agency și a Primăria Talmaza (90/10).
Pe lângă componentele de infrastructură socială construite în 13 localități din zonă, proiectul mai prevede și plantarea terenurilor degradate, cu scopul de a proteja solul, flora și fauna în Zona Ramsar Nistrul de Jos.