La adunarea generală a locuitorului şi a deținătorilor de teren din s. Grădinița, raionul Căuşeni, desfășurată pe 19 martie, a fost votat acordul, conform căruia, populația locală şi deținătorii de teren din Grădinița, aprobă ca terenurile lor să între în limitele viitorului Parc Național „Nistru de Jos”.

Grădinița este prima localitate care adoptă această decizie, acordul fiind necesar pentru instaurarea statutului de Parc Național, inclusiv pe terenul localității respective. Administrația publică locală cât şi populația băștinașă au participat la mai multe discuții despre oportunitățile și beneficiile creării Parcului Național „Nistrul de Jos” iar în cadrul adunării generale, încă o dată s-a trecut în agendă principalele aspecte ce țin de crearea Parcului Național, accentul fiind pus pe conservarea biodiversității și a resurselor naturale.
Adunările generale ale localnicilor și a deținătorilor de teren, vor continua și în celelalte 12 localități din partea dreapta a Nistrului din Zona Ramsar „Nistrul de Jos”.